Retroreflektujuće trake za obeležavanje teških i dugih vozila

Retroreflektujuće trake za obeležavanje teških i dugih vozila

Vertikalna saobraćajna signalizacija za obeležavanje teških i dugih vozila

Retroreflektujuće folije (trake) - crveno/žute oznake za vertikalno obeležavanje teških vozila sastoje se od modula sa kosim naizmeničnim poljima mikroprizmatične retroreflektujuće folije žute boje tip - klase 3 (RA3/C) i crvene fluorescent folije, širine 100mm, postavljene pod uglom od 45⁰.

Modul površine oznake je kvadrat stranice 140mm, koji je dijagonalno podeljen na trouglaste površine crvene i žute boje.

Retroreflektujuće folije (trake) - crveno/žute oznake za vertikalno obeležavanje dugih vozila sastoje se od centralnog polja mikroprizmatične retroreflektujuće folije žute boje tip - klase 3 (RA3/C) i od pravougaonog okvira širine 40mm crvene fluorescent folije.

Vrednost retrorefleksije i kolometrijskih koordinata definisane su u standardu UN ECE 70.01 u cilju bolje uočljivosti vozila u noćnim uslovima i povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Retroreflektujuće folije - oznake za vertikalno obeležavanje dugih i teških vozila u skladu su sa zahtevima iz evropske regulative UN ECE 70.01  i poseduju homologaciju koja je jasno istaknuta na licu oznake.